Bergurlaub in Gerlos - Tirol Mountainholiday in Gerlos - Tyrol Bergvakantie in Gerlos - Tirol

Langlaufen in Gerlos

Buiten de piste

Wie van langlaufen houdt, treft in Gerlos prima omstandigheden aan. In totaal biedt de winter-Arena 200 kilometer aan langlaufpistes van de hoogste kwaliteit.


Hieronder een kleine selectie van populaire langlaufroutes in en rond Gerlos:

Piste Innertal - Alpina - Schönachtal

Parkoers: circa 6 kilometer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Omschrijving: U start bij de parkeerplaats van de Oberwirt. De piste loopt langs de linkerkant van de beek richting Inntertal. U komt langs de electriciteitscentrale bij de zogeheten “Funsingau”. Op de terugweg komt u over een houten brug (tegenover Inntertalhof). Daarna gaat het onder het viaduct door richting Schönachtal. U gaat voorbij Schönachhof en op de tegenoverliggende kant van de Schönachbeek gaat u weer richting het vertrekpunt in Gerlos.

Loipe Schönachtal – Stinkmoosalm

Parkoers: circa 6 kilometer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot redelijk zwaar

Omschrijving: Vertrekpunt voor de route is parkeerplaats Oberwirt. Eerst steekt u de brug over bij de Gerlosbeek. De piste leidt de langlaufers aan de rechterkant naar de ingang van de Schönachtal. Aan het einde van de piste moet u een kort stukje lopen om in het binnenste deel van de dal te komen. U kunt dan de ski´s weer onderbinden en uw weg vervolgen op de Stinkmoosalm-piste. De korte onderbreking is niet erg, want deze mooie piste is niet voor niets een van de meest geliefde in Gerlos.

Tip voor een pauze: aan het einde van de piste bereikt u na een klein stukje lopen het Jausenstation Lackenalm.

Hoge piste op de Gerlosplatte

Parkoers: circa 7 kilometer
Moeilijkheidsgraad: redelijk tot zwaar

Omschrijving: Op den Gerlosplatte (1640 meter) bevindt zich een van de meest hoog gelegen pistes in het Nationalpark ` Hohe Tauern`. Het rondje is veeleisend voor langlaufers. Maar de inspanningen worden uiteindelijk beloond met een fantastisch panorama.

Vertrekpunt: U rijdt met de auto naar de Gerlosplatte. De piste begint bij sporthotel Gerlosplatte. Wie langlaufski`s wil huren of les wil nemen, doet er goed aan om even langs Michi`s skischool te gaan.

Langlaufen in Wald/Königsleiten

Parkoers: 7 kilometer
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Omschrijving: Omschrijving: Op de mooie piste in Königsleiten heeft u aansluiting op de 200 kilometer lange Pinzgau-piste. Het absolute hoogtepunt is de bijna 1 kilometer lange Finkrunde in Vorderkrimmel. Het parkoer is verlicht en is toegankelijk tot 21.30 uur.

Höhenloipe in Königsleiten

Parkoers: 2,5 kilometer

Omschrijving: Nieuwe forward-hoogte parcours bij het bergstation Königsleiten. Langlaufen op 2.315 m - een heel bijzondere ervaring.

rotate